Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Podcast rendszer

NymE Podcast rendszer - http://podcast.nyme.hu

 

Az EIK a TIOP 1.3.1 pályázat keretében külföldi tapasztalatok alapján megtervezett és beszerzett egy a hazai környezethez igazodó rendszert.

Az oktatók különböző módszerekkel elkészítik videó vagy audió anyagaikat. Ezt egy egyszerű internet böngésző segítségével feltölthetik egy központi szerverre. Ettől a ponttól kezdve a rendszer teljesen automatikusan működik, az oktatónak nincs további feladata.

A szerver előre definiált munkafolyamatok alapján átkonvertálja a feltöltött anyagokat egységes, a felhasználók által egyszerűen lejátszható formátumba. Ezután automatikusan publikálja a megfelelő weboldalon, ahol a hallgatók megtekinthetik vagy letölthetik őket számítógépükre, mobil eszközeikre.

Eszközök

Minden karnak átadtunk egy komplett csomagot, mely tartalmazza a rögzítéshez, szerkesztéshez és feltöltéshez szükséges eszközöket egy kerekeken gördülő táskában. Ezek az eszközök többnyire a Dékáni Hivatalokban, a SEK esetén a Könyvtárban érhetők el.

Kérem tekintsék meg a https://podcast.nyme.hu oldalt, ahol ízelítőt kaphatnak az eddig elkészült munkákból. A konkrét tananyagok mellett már most is nagyon sokszínű videók kerültek fel a könyvbemutatótól (https://podcast.nyme.hu/temakorok/esemenyek/konyvbemutatok/)
kezdve a diplomaátadókon át (https://podcast.nyme.hu/temakorok/esemenyek/diplomaatadok/)
egészen egy komplett konferenciáig. (https://podcast.nyme.hu/temakorok/geoinformatikai-kar/gisopen2013/)

Remélem, hogy Önök is megtalálják a rendszerben rejlő lehetőségeket és kedvet kapnak ahhoz, hogy előadásaikról, gyakorlataikról vagy ritkán megismételhető kísérleteikről videofelvételt készítsenek és azt ebben a rendszerben tegyék elérhetővé a hallgatók vagy más érdeklődők
számára.

Jelenleg világszinten komoly átalakuláson megy át az oktatási rendszer. Megváltoznak az információhoz jutás lehetőségei, módszerei. Az alábbi néhány cikkben erről olvashatnak bővebben. Ebbe a folyamatba jól illeszkedik az egyetemünkön most bevezetett Podcast rendszer.

Harvard für alle Welt

http://www.zeit.de/2013/12/MOOC-Onlinekurse-Universitaeten

Interneten bárki tanulhat a Harvardon

http://www.origo.hu/techbazis/komment/20120625-hamarosan-barki-jarhat-a-harvardra-vagy-az-mitra.html

Végre szabad lesz a tudás?

http://index.hu/tudomany/2013/01/19/vegre_szabad_lesz_a_tudas/

 

Podcast Szombathelyen