Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

A SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT CSATLAKOZNA AZ ELTE-HEZ

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-05-18

A SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT CSATLAKOZNA AZ ELTE-HEZ

 

Az alábbi híradás Az ELTE delegációja a Savaria Egyetemi Központban címmel az ELTE honlapján jelent meg. A szöveget változtatás nélkül közöljük.

A Savaria Egyetemi Központban működő karok május 9-én kifejezték azon szándékukat, hogy a szombathelyi Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar és a Természettudományi és Műszaki Kar egy most induló egyeztetési és döntési folyamat végén az ELTE részeként folytassa tevékenységét.

Május 9-én a Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) Szombathelyen működő két karának Kari Tanácsi ülésén vett részt az ELTE vezetősége Szombathelyen. Az NymE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar (BDPK) és a Természettudományi és Műszaki Kar (TTMK) Kari Tanácsai a teljes intézetigazgatói körrel kibővített és együttes ülésükön megtárgyalták és kifejezték azon szándékukat, hogy – az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának támogató határozata és a fenntartó pozitív döntése esetén – a szükséges csatlakozási tárgyalások után az NymE Savaria Egyetemi Központ (SEK) Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kara és a Természettudományi és Műszaki Kara az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként folytassa tevékenységét.

A Kari Tanácson Németh István mb. rektorhelyettes bemutatta és elemezte az NymE Savaria Egyetemi Központjában működő szakokra vonatkozó gazdasági adatokat. A rektorhelyettes arra a következtetésre jutott, hogy a szombathelyi képzések az ELTE égisze alatt lennének képesek növelni vonzóképességüket, s ezzel biztosítani a szükséges hallgatói létszámot. Ezt követően Mezey Barna rektor bemutatta a csatlakozás lehetséges előnyeit és fókuszterületeit, kiemelve, hogy az ELTE-nek van gyakorlati tapasztalata abban, hogy a központtól távol eső telephelyen a helyi erők közreműködésével fejlesztenek. Szombathely városával jó az ELTE együttműködése, tekintettel a szombathelyi ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatóriumra. 

Az ELTE–SEK együttműködés három fókuszterülete a műszaki, a pedagógusképzési, valamint a sportszervezési terület, amelyek valós, regionális társadalmi-gazdasági igényekre támaszkodnak és várhatóan jelentős hallgatói létszámemelkedést hozhatnak.

Az ELTE és a Savaria Egyetemi Központ karai a fenti határozat értelmében a fenntartó által indított egyeztetések során fogják kidolgozni a szakmai, szervezeti és pénzügyi részletkérdéseket, azzal a céllal, hogy mindkét fél számára előnyös, egymást építő megoldás szülessen.