Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  
  »
M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

SEK ponthatárok

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-07-29

SEK ponthatárok

2016-07-29, 10:18

   |   KATEGÓRIA: OKOS

A tavalyihoz hasonlóan alakult a felvételizők száma a Savaria Egyetemi Központban, annak ellenére, hogy az előző évekhez képest szigorodtak a jelentkezési feltételek. A felvételt nyert hallgatók diplomáját a képzés befejezése után már az ország legpatinánsabb intézménye, az ELTE állítja ki.
SEK ponthatárok
Sajtótájékoztatón ismertették a Savaria Egyetemi Központ felvételi eredményeit.

Németh István - rektorhelyettes, SEK
"Sikeresnek mondható a 2016-os általános felvételi eljárás a Savaria Egyetemi Központban. Elmondhatjuk, hogy a 2016-os eljárásban reprodukálni tudtuk a tavalyi év felvett hallgatóinak létszámát, mindezt azok ellenére, hogy nem egy szakunkon emelkedett a bemeneti követelmény."
A felvett hallgatók közel 30%-a sporttudományi és műszaki képzésekre jutott be, de ennél is népszerűbb a pedagógusképzés, az intézménybe felvettek 45%-a erre jelentkezett.

Katona Attila - mb. dékán, SEK - BDPK
"Örömmel tapasztaltuk, hogy az osztatlan tanárképzés iránt nő az érdeklődés a hallgatóság körében, mitőbb a jelentkezettek átlagpontszáma is nagyon jónak mondható. 17 féle párosításban kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől a hallgatók."

A szombathelyi felsőoktatási intézmény előreláthatólag 2017. január 1-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem campusaként működik majd. Ez azt jelenti, hogy az idei tanévre felvételt nyert hallgatók már ELTE-s diplomát kapnak. A Savaria Egyetemi Központ képzési struktúráját is összehangolja a patinás tudományegyetemmel.

Kolláth Zoltán - dékánhelyettes, SEK - TTMK
"Általánosságban az jött be, ami várható, tehát azok a szakok, amiknek nincs jövője és nem érdemes hosszabb távon fenntartani, azok csökkentek, amiknek pedig jövője van, mint például a természettudományos tanárképzésnek, az pedig már most emelkedik, és bízom benne, hogy a jövőben még inkább emelkedni fognak ezek a szakok, ha elindulhat például a matematika vagy bármilyen természettudományi szak képzése."

A szombathelyi karok 82 képzést indítanak az általános felvételi eljárás eredményeként, és mindegyikben hirdet pótfelvételit is. A jelentkezési határidő augusztus 7.