Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Sportágválasztó óvodások és iskolások

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-09-02

Sportágválasztó óvodások és iskolások

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 02., péntek • 14:30 •      0
Fábián Lászlóval, Ligeti Dániellel és Németh Márióval népszerűsítették a legkülönbözőbb sportágakat Szombathelyen.
Fábián Lászlóval, Ligeti Dániellel és Németh Márióval népszerűsítették a legkülönbözőbb sportágakat Szombathelyen.

Hetedik alkalom, negyven stand, közel háromezer résztvevő – így lehet röviden összefoglalni a Nagy Sportágválasztó szeptember 2-i, szombathelyi eseményeit, ahol Kívés István, a rendezvény házigazdája, az egyetemi sportcsarnok vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Puskás Tivadar polgármester ,,Hajrá Haladás!” szurkolásra buzdított, aztán a megjelent olimpikonokat köszöntötte.  

Minél több gyermeket mozgásra, sportolásra ösztönözni – volt az idei sportágválasztó célja, amihez Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója csak annyit fűzött hozzá, hogy ,,nagyon szép dolog ilyen sok gyermeket sportolni látni, ez a nap a sportok ünnepe”. A sportvezető hozzászólásában arról is beszélt, hogy szerencsésnek tartja magát, mert az első riói aranyérem megszületésénél, Szász Emese olimpiai elsőségénél is jelen lehetett. 

Németh István rektorhelyettes pedig arról beszélt, hogy az egyetem ezen a napon szeretne bemutatkozni minden gyermeknek, aztán majd, már a későbbiekben a felsőoktatás keretein belül mindenkit visszavárnak.   

A megnyitó után Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, Ligeti Dániel olimpiai 7. helyezett birkózó és Németh Márió labdarúgó vezetésével élsportolók és edzők segítettek a gyerekeknek eligazodni a sportágak nagy rengetegében.

Az olimpiai bajnok sportvezető még egy asszót is vívott a szombathelyi vívóakadémia egyik párbajtőröző tehetségével, Ligeti Dániel pedig a Haladás VSE standjánál jelenlétével és Veréb István szakosztályvezetővel motiválta a lurkókat arra, hogy válasszák a kötött-, illetve szabadfogású birkózást. 

2007 szeptemberében indult el a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat az országban, az első budapesti eseményen húsz sportágat próbálhatott ki háromszáz érdeklődő, ugyanakkor a mai szombathelyi eseményen már szinte valamennyi labdajáték, emellett aerobik, birkózás, jégkorong, judo, harcművészetek, vívás, súlyemelés, ökölvívás, asztalitenisz, úszás, tenisz, tájfutás, atlétika, kerékpározás, és a többi között modern tánc is szerepelt azon a palettán, melyet a legkülönbözőbb sportágak iránt érdeklődőknek kínáltak a szervezők.  

Pénteken tehát ismert élsportolókkal, edzőkkel találkozhattak a regisztrált intézményekből érkező óvodások és iskolások, szombaton pedig a családokat várják a szervezők, akik között idén is ott volt a Szombathelyi Egyetemi Sport Egyesület, a Pannonsport Kft., a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, a NYmE Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ, valamint Szombathely Megyei Jogú Város is.

Az idei eseményen is díjazták a legtöbb résztvevőt felvonultató intézményeket, ez alkalommal az Aréna utcai óvoda, a Gotthard Jenő Általános Iskola, az oladi szakképző iskola aktivitását ismerték el sportszervásárlási utalvánnyal, az Aranyhíd Oktatási Központ pedig különdíjat vehetett át. A sportágválasztó hangulatát a többi között a Lorigo TSE műsora repítette még magasabb nívóra. 

A péntek-szombati sportágválasztót a Pannonsport Kft. rendezi. Az eseményre ma 16 óráig, holnap pedig 10-15 óra között érdemes kilátogatni az egyetem Károlyi Gáspár tér 4. szám alatti csarnokába. 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA