Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Szorosabbra fűzné kapcsolatait Hargita és Vas megye

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-04-20

Szorosabbra fűzné kapcsolatait Hargita és Vas megye

2017-04-20, 12:41

   |   KATEGÓRIA: TÉR-KÉP

Jó egy hónappal a testvérmegyei szerződés aláírása után Vas megyében járt Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke. A látogatás alapvető célja a turizmus tanulmányozása volt, de szóba kerültek a Szombathellyel való együttműködés lehetőségei is.
Szorosabbra fűzné kapcsolatait Hargita és Vas megye
Vas megye és az erdélyi Hargita megye közötti együttműködés első szakasza az ismerkedéssel telt, de egyre inkább körvonalazódnak azok a területek, amelyek lehetőséget kínálnak a közös munkára. A hargitaiak fejleszteni kívánják a kapcsolatokat Szombathellyel is. „Én bízom benne, hogy Szombathely is bevonásra kerül, amit már beszéltünk elnök úrral, a szakképzés olyan ügy, amiben jó példával jár lő ez a megye, és van néhány olyan szakma itt Szombathelyen is, akár az iskolák szintján tudunk együtt gondolkozni, közösen tervezni, pályázni, tanulni" - fogalmazott Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke. 

A partnerek az együttműködésre jó lehetőségeket látnak a gazdaságban, a turizmusban, és az oktatásban is. „Van igény a hargitai részről, a tapasztalatcserére, tapasztalat átvételre, talán azt lehetne mondani kis túlzással, hogy ahol mi tartottunk a kilencvenes évek elején például turisztikai termékfejlesztésben, vagy marketingben, ők most tartanak ott. És ezt az időt tudjuk rövidíteni, ha megismerkednek az itteni jó gyakorlatokkal" - tette hozzá Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. 


Az idei feladatok között szerepel a Csíkszeredában is működő Sapientia Egyetem, valamint a Savaria Egyetemi Központ esetleges együttműködésének a vizsgálata, különös tekintettel a duális felsőfokú képzés gyakorlatára.