Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Többet bölcs-ésszel, mint erővel, avagy szellemi bicepszmutogatás az ELTE BTK Szakesten

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-04-05

Többet bölcs-ésszel, mint erővel, avagy szellemi bicepszmutogatás az ELTE BTK Szakesten

Képgaléria megtekintése2017.04.05. - 01:30 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Többet bölcs-ésszel, mint erővel, avagy szellemi bicepszmutogatás az ELTE BTK Szakesten

Kellemes, jó hangulatú vetélkedőn mérhették össze tudásukat április 3-án az ELTE SEK bölcsészei az egyetemi Campus Clubban. Szellemi bicepszmutogatás és szeszködös eszmecserék hétfő este!

Az est nyitányaként Lutor Katalin és Doma Bence gitáros produkcióját hallhattuk, melyet Dr. Katona Attila tanár úr tréfás köszöntő gondolatai követtek, ezzel megnyitva az esti vetélkedőt.

Az esemény iránti nagy érdeklődést jól mutatta, hogy a nevezett csapatok száma tíz fölöttire rúgott. Az esten összesen három játék dominált, melynek helyszíneit párhuzamosan látogatták a csapatok, tízperces dohányzó- és italvételi szünetekkel megszakítva.

A feladványok, kérdések értelemszerűen a bölcsész szakirányt célozták meg. Mutogatás, rajzolás és körülírás az Activity-ponton, Szombathely helytörténeti tárgykörét járta körbe a Monopoly, valamint a televízióból jól ismert Maradj talpon! szellemi kvíz során mérhették össze tudásukat a hallgatók Rozmán Kristóf játékvezető segítségével.

Az első helyért folyó küzdelemben a verseny zárófordulójában lehetőség nyílt a színpadon is megmutatni a fiatalokban bujkáló tehetséget. Bónusz pontokért szavalhattak, énekelhettek vagy egyéb más produkciót mutathattak be a konkurens csapatok, jelentősen megváltoztatva ezzel a végső rangsort.

Az eredményhirdetés során egy biztos volt: senki sem távozott üres kézzel! Több példány Pesti Bölcsész, BÁR folyóirat, egyéb egyetemi kiadványok, könyvek találtak gazdára a versenyzők között.

A vetélkedőt követően mikrofont ragadtak a jelenlévők, és elkezdődött a karaoke-party, aminek a technika ördöge vetett igen korán véget. A buli természetesen ezzel nem szakadt félbe, hiszen a fáradhatatlan és élelmes bölcsészmag áttette a székhelyét egy ugyancsak közkedvelt egyetemi italellátó helyre, hajnalig folytatva az eszmecseréket.